9/1/09

Foto de 1910

Durant el darrer Congrés Català d'Esperanto que va tenir lloc el passat desembre a Sabadell, va ser presentat el llibre de Francesc Poblet i Feijoo El Congrés Universal d'Esperanto de 1909 a Barcelona. En ell podem trobar, a part d'altres informacions interessants, algunes al·lusions a persones i grups que varen promocionar l'esperanto a Igualada a principis del segle passat.
De les pàgines centrals us en reproduim una fotografia corresponent a la Secció Esperantista de l'Ateneu Igualadí. Us transcrivim també un fragment relacionat amb el tema:
"L'activa secció esperantista de l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera va oferir també un premi propi dins dels Jocs Florals que va ser concedit, segons informa la revista El Ateneo, " a l'escriptor suís Jaume Schmid"."
Vegeu també: http://www.ipernity.com/doc/berga/3828179
.......................................................................................................................................................................
Dum la lasta Kataluna Kongreso de Esperanto okazinta en Sabadell, pasintan decembron, estis prezentita la libro de Francesc Poblet i Feijoo La Universala Kongreso de Esperanto de 1909 en Barcelono. En ĝi troveblas, apud aliaj interesaj informoj, kelkaj aludoj al homoj kaj grupoj kiuj laboris por Esperanto en Igualada komence de la pasinta jarcento. El la centraj paĝoj ni reproduktas foton kiu koncernas al la Esperanto-Sekcio de la Ateneu Igualadí. Ni ankaŭ transkribas teksteron kiu rilatas al la temo:
"La aktivema Esperanto-Sekcio de la Ateneu Igualadí de la Classe Obrera ankaŭ proponis propran premion kadre de la Floraj Ludoj, kiu estis aljuĝita, laŭ informis la revuo El Ateneu, "al la svisa verkisto Jaume Schmid"."

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gran llibre, aquest !

Firmat: L'autor ;-)