28/8/13

Personatges referents

 Pipi Langstrump

És per a mi molt interessant anar descobrint quins personatges reals i ficticis entrarien en l'òrbita de l'Asperger, segons especialistes i segons altres persones coneixedores de la síndrome.
Un personatge catalogat com a tal, que surt en algunes referències, és Pipi Langstrump, també coneguda com a Pipi Calzaslargas en la versió espanyola. Un personatge que em va captivar immediatament la primera vegada que el vaig veure per TV.
Sempre l'havia relacionat més amb el món de la rebel·lia i de la reivindicació de la llibertat, igual que segurament ho veu la gent identificada amb el món llibertari i els punks. M'ha sorprès aquesta nova visió de Pipi, que ara pren per a mi una visió més entranyable.



W. A. Mozart

Jo vaig entrar en el món de la música clàssica, en el gust per la música clàssica vull dir, a través del Para Elisa de Bethoven però, curiosament, el músic que més vegades i més sovint escoltava era Mozart, i en especial la seva simfonia número 40, la mateixa que s'inclou tangencialment en la pel·lícula Mozart i la balena (la teniu penjada al costat). També m'ha sorprès descobrir el seu caràcter autista, cosa que em suggereix revisitar la biogràfica Amadeus.